Közélet

2011.12.04. 14:12

Újra misézik a bólyi plébános

A bólyiak nagy része végig kiállt a pedofília gyanújával felfüggesztett plébános mellett, s a furcsa történet happy enddel végződött.

K. F. (Dunántúli Napló)

A héten dr. Udvardy György püspök visszahelyezte a plébánia élére Pekker Mátyás Barnát, akit a vádak alól felmentettek, sőt az egyházmegyei belső vizsgálat során is tisztázódott: nem követett el olyat, amiért bűnhődnie kellett volna. Csütörtökön este a pécsi megyés püspök az összehívott egyházközségi testületet arról tájékoztatta, a többi vizsgálat mellett kikérte a rendőrség utólagos véleményét is, akik közölték, hogy semmilyen további vádak nincsenek a korábban meggyanúsított plébános ellen.

Emlékeztessünk: az egyházmegyét a Mayer Mihály püspök lemondását követően átmenetileg irányító Veres András kormányzó az idén február 5-én döntött úgy – miután a lapokból értesült a pap elleni vádakról –, hogy amíg az ügy nem tisztázódik, a bólyi plébános nem végezhet nyilvános papi szolgálatot. A pap a plébániát is elhagyta, hiszen súlyos váddal illették: az Interpol jelzésére nyomozást indított ellene a rendőrség, mert azt az információt küldték az USA-ból, hogy a plébános számítógépére pedofil tartalmakat töltöttek le az internetről.

A nyomozás során azonban kiderült, a gépet sokan használhatták, hiszen a plébániára szabad volt a bejárás, így a vádat bizonyítékok hiányában ejtették. A helybéliek szerették a papot, és sokan nyíltan is kiálltak mellette, imádkoztak érte.

A felfüggesztése óta Bognár Attila szajki plébános végezte el a szolgálatot, akinek a hívek megköszönték a munkáját, majd közös szentmisén vettek részt, amelyet immár Pekker Mátyás Barna mutatott be.  

K. F. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Bóly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!