Közélet

2012.08.13. 15:24

Társasházi kassza: sikkasztás gyanúja miatt indult eljárás

Már hónapokkal ezelőtt kiderült, valami nincs rendben az egyik komlói társasház kasszája körül, de a szilvási ház lakói akkor még nem akartak feljelentést tenni.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Akkor az ott élő családok elmondták, több mint 1 millió forint hiányzik a közös pénzből, de a közös képviselő ígéretet tett, hogy hamarosan mindent visszafizet, ezért – valamint a korábbi jó viszonyra való tekintettel – nem szóltak a rendőrségnek. Ahogy azonban teltek a hetek, az érintett közös képviselő többi társasházában is jelentkezett a hiány, szinte mindenhol milliós értékben, így megszületett az első feljelentés is.

Az általunk megkérdezett lakók elmondták, a képviselő évek óta bonyolított le kölcsönöket, először a beleegyezésükkel. Ha ugyanis egy-egy nagyobb felújításra volt szükség valamelyik lépcsőházban, és az adott lakóközösségnek nem volt elég a pénze, egy másik, szintén a közös képviselőhöz tartozó háztól kértek kölcsönt. (Ezt később a házak törlesztették egymásnak.) Később azonban már a tudtuk nélkül folytatta ezeket az üzleteket a képviselő, és a pénzek valahol „eltűntek menet közben”. Mindaddig nem derült fény a titkos tranzakciókra, amíg az egyik házban keresni nem kezdték a szigeteléshez szükséges összeget.

A lakók úgy tudták, összegyűlt már a pénz a munkálatokra, a kassza viszont üres volt. Ekkor kérték számon a közös képviselőt, aki nem tudott elszámolni a rá bízott pénzzel. A szolgáltatókkal egyeztetve aztán az is kiderült, a villany-, a víz-, és a szemétdíjak terén is többszázezer forintos elmaradása van a lakóközösségeknek. Amikor az egyik család számon kérte a közös képviselőt a tettéért, a férfi állítólag azt mondta, rossz befektetést tett, ezért úszott el a több millió forint.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség elmondta, jelenleg sikkasztás gyanúja miatt folyik eljárás a Komlói Rendőrkapitányságon. A kárérték megállapítása még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!