Közélet

2012.12.13. 18:45

Kistérségi társulások: többeknek felmondanak

Részben megszűnnek, részben tovább működnek a Komlóhoz és Sásdhoz tartozó kistérségi többcélú önkormányzati társulások.

K. E. I.

Azok a munkacsoporttagok, akiket a járási hivatalokhoz, az önkormányzatokhoz, illetve az újonnan létrejött intézményfenntartó központhoz sem vesznek át, az utcára kerülnek. Komlón már biztosan bezár a kistérségi iroda, a nyolc alkalmazottból kettőnek egyelőre nem ajánlottak fel új állást. Sásdon – a törvénynek megfelelően – mindenkinek felmondanak, de az érintett hat-hét főnek igyekeznek máshol helyet találni. Főként amiatt, mert jó szakemberekről van szó – hangsúlyozta Székely Szilárd, Sásd polgármestere.

A hegyháti városban részben nonprofit kft.-ként, részben pedig jogi személyiségként él tovább a társulás. Bizonyos feladatokat – így többek között a családsegítő szolgálat, Komlón a szociális szolgáltató központ vagy a bölcsőde működtetését – továbbra is a kistérségi társulások látják el. A társulásokat alkotó falvak a jövőben is együttműködnek majd a városokkal, hiszen kötik őket az együtt elnyert pályázatok, illetve a közösen fenntartott intézmények. Az érintett települések a tervek szerint csak kevés változást vesznek majd észre január 1-jétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!