Közélet

2015.10.19. 16:33

Viszlát Murphy's, helló új helyek!

A Murphy's zárása után ránéztünk, mi újság a többi ma még üresen álló vendéglátóhellyel és azokkal amelyek nemrég nyitottak. Mozgásban a piac.

Gűth Ervin (Dunántúli Napló)

Újak nyíltak

A legújabb fejlemények miatt lehet, hogy a Széchenyi tér-Király utca eleje valóban még üresebbnek hat majd, mint eddig, de az elmúlt hónapokban pozitív folyamatok is zajlottak a gasztronómiában.

Egyre több tematikus, a maga közönségét jól megcélzó hely nyílt a városban. A Jókai téren Eleven bor és tapas néven nyílt minőségi borfogyasztásra és mediterrán ételekre koncentráló vendéglátóhely még nyáron. Nem sokkal később, és nem sokkal arrébb csupán néhány méterre az elsősorban balkáni grillételekre, halakra specializálódott Blöff Bisztró nyitott meg. Szintén a nyáron egy ázsiai-fúziós konyhát zászlajára tűző étterem nyílt Ocean''s néven a Citrom utcában.

A tavasszal bezárt Addo Café helyén Ebner Platz néven nyílt bisztró, azonban ez mára már csak Platz-ként üzemel. Az Irgalmasok utcájában a Pécsi Kávé, a Ferencesek utcájában pedig a Kisülés erősíti az újvonalas kávézók frontját. Ehhez a mezőnyhöz hamarosan újabb belvárosi üzlet csatlakozik, úgy tudjuk a Színház téren nyílik újabb kávézó. A Ferencesek utcájában pedig egy palacsintázó kezdi meg nem sokára a működését.

Még építés alatt a borbár és kávézó

A városháza legnagyobb üzlethelyiségeibe úgy tűnik még jó ideig nem költözik majd élet. A McDonald''s helyére szinte azonnal sikerült komoly pályázót találni, akik vállalták a havi 1 millió forint körüli bérleti díjat. A nyitást az őszi hónapokra ígérték, azonban továbbra is zajlanak az átalakítási munkálatok. Úgy tudjuk, hogy a terv változatlan és ugyan az őszre ígért nyitás elmarad, borbár és kávézó fog működni a helyen, valamint az egyik legnagyobb hazai borkereskedés szaküzlete is ide költözik.

Az önkormányzatnál nem árulták el, hogy volt-e jelentkező a nyáron bezárt Széchenyi téri Alexandra könyvesbolt bérlésére. Ugyanakkor Dr. Szilovicsné dr. Hollósy Andrea, a város vagyongazdálkodási csoportvezetőjének tájékoztatása szerint az üzlet hasznosítása folyamatban van, többek között városi funkcióval való megtöltése is szóba került.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!