Közélet

2016.12.03. 09:29

A PEAC-Pécsre rangadó vár Miskolcon

Nagy csata előtt áll a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, amely hosszú ideje a tabella élén trónol. Borisz Maljkovics együttese ma délután (18.30) a DVTK-Miskolc vendége lesz – a bajnokság során látottak alapján Raksányiék képesek lehetnek a bravúrra.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Kiválóan szerepelt eddig a PEAC-Pécs a bajnokságban és az Európa-kupában is. A hazai pontvadászatban a pécsi szurkolók legnagyobb örömére hosszú ideje első helyen áll Borisz Maljkovics együttes, s a nemzetközi porondon is jó esély kínálkozik arra, hogy ne a csoportkör jelentse a végállomást.

A bajnokságban ma délután nagyon nehéz feladat vár majd az éllovasra: Miskolcon, a DVTK otthonában mindenkinek vért kell izzadnia a győzelemért. A PEAC-Pécs azonban most lendületben van, képes lehet a bravúrra – az MBA Moszkva elleni szerdai fölényes siker pedig biztosan kellő önbizalommal vértezte fel a lányokat.

– Könnyebb volt az a meccs, mint amire számítottunk, persze nem bánkódunk miatta – mondta lapunknak Licskai Zsófia, a PEAC-Pécs válogatott játékosa. – Megvan a kellő önbizalmunk, frissek vagyunk, és az is sokat segíthet, hogy már most, pénteken elutaztunk, este edzünk is egyet a helyszínen. Ennek ellenére természetesen nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A Diósgyőrnek ugyanis, attól függetlenül, hogy most nincs ott a tabella élén, nagyon erős csapata van, remek játékoskerettel rendelkezik. De ezzel nem foglalkozunk különösebben, oda is győzni megyünk!

A pécsi játékosok számára természetesen nagyon jó ránézni a tabellára, hiszen régóta az első helyen trónolnak. Licskai szerint azonban éppen emiatt az ellenfeleik még inkább komolyan veszik őket, külön kihívást jelent számukra, hogy legyőzzék a listavezetőt. Eddig nem sokuknak sikerült, pontosabban csak egy csapatnak: a Cegléd verte meg egyedül a PEAC-Pécset.

Saját teljesítményével kapcsolatban Licskai elmondta, a szezon nem úgy kezdődött számára, ahogy szerette volna. Szép lassan azonban felépítette magát, s így szeretné folytatni a továbbiakban is.

A tabella állása: 1. PEAC-Pécs 6 győzelem/1 vereség, 2. Győr 6/2, 3. Sopron 5/2, 4. DVTK Miskolc 5/2, 5. Szekszárd 5/2, 6. ZTE 5/2, 7. Cegléd 5/3, 8. Vasas Akadémia 3/5, 9. BEAC-Újbuda 0/7, 10. PINKK-Pécsi 424 0/7, 11. MTK 0/7.

Meglesz az első?

Nincs könnyű dolga Halmai Gábornak, a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapatánál. A héten kinevezett vezetőedző elsőre az Európa-kupában a bombaerős török Agü Spor ellen irányította új együttesét – nem váratlan, hogy vereséggel debütált –, első bajnoki összecsapásán pedig a remek formában lévő Szekszárd csapatához látogat majd.
Persze ezen a találkozón veszíteni valója csak a hazaiaknak lesz, hiszen a PINKK eddig hét vereséggel áll a tabella utolsó előtti helyén, míg a Szekszárd 5-2-es mutatóval az ötödik – a harmadik Sopron mérlege is ugyanilyen. Az tehát nem kérdés, hogy az eddigiek alapján a Szekszárd az esélyesebb, nagy kérdés lesz, hogy Halmai Gábor mennyire tudta a saját arcára formálni a PINKK-et bő egy hét alatt. Az pedig nem is kérdés, hogy a sorozatos vereségek után már valóban úgy kellene Rujákéknak végre egy győzelem, mint egy falat kenyér. Hogy a nyolcba kerülésre mennyi esélye van még a pécsieknek, az egyelőre talány, az azonban biztos, hogy minél előbb vetnek véget a pocsék sorozatnak, annál inkább érhetnek oda a play offba az alapszakasz végén. Sz. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!