Tilos autót mosni!

2022.07.12. 17:30

Vízkorlátozást rendeltek el Orfűn

Automatikusan generált description

Fotó: DN

Az Orfűi Önkormányzat I. fokú vízkorlátozást rendelt el szerda délutántól visszavonásig az egész településen. A korlátozás ideje alatt tilos ivóvízzel autót mosni, medencét tölteni, illetve öntözni és locsolni. A rendelet külön kitér arra is, hogy a gazdálkodó szervezetek sem használhatnak ivóvizet locsolásra és permetezésre. A határozat betartásának ellenőrzését az önkormányzat a közterület-felügyelőre bízta.

A orfűi önkormányzat a határozatában arra hivatkozik, hogy a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. kezdeményezte a nagy fokú vízkorlátozás bevezetését, amit a társaság azzal indokolt, hogy a településen folyó vízrekonstrukciós munkák, illetve az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett vízfogyasztás miatt a folyamatos vízellátás biztosítása érdekében erre elengedhetetlenül szükség van. A vízmű tájékoztatása szerint amennyiben a fogyasztási igények továbbra is a jelenlegi szinten maradnak, úgy a település víztározó kapacitása hamarosan kiürülhet, márpedig onnan a vízellátás már csak szakaszosan biztosítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!