Kultúra

2008.08.01. 19:15

Somló, Tátrai, Nagy Feró a Tenkesalján

Ügyesen lavíroznak a baranyai kisvárosok: miután Pécsett augusztusban – immár évek óta – egy hónapra szinte teljesen leáll a kultúra, a nyári fesztiválokat rendre erre az időszakra ütemezik.

BAMA

Pécsváradon a Szent István Napokkal már jóideje így kalkulálnak (lásd lejjebb az idei kínálatot), de a Villányi-hegység lakói is beálltak a sorba, a Tenkesalja Fesztivál is kihasználja ezt a lehetőséget. Harkány, Siklós, Villány, Túrony, Újpetre, Beremend a hó első tíz napjában számtalan érdekességet ígér, csak ízelítőül igyekszünk felhívni néhány kiemelkedő eseményre a figyelmet.

Ma este több helyszínen is nagy buli lesz. Villányban például Somló Tamás a fellépő, míg a siklósi várban a Ghymes ad 25 éves jubileumi koncertet (a Szarka-testvérek eső esetén is zenélnek, de akkor a Táncsics Gimnáziumban), Harkányban pedig horvát táncokból és népdalokból látható, hallható összeállítás a Podravka közreműködésével. A siklósi vár kulcsszerepet játszik a másfél hetes minőségi kínálatban, holnap a Mágnás Miska nagyoperettel, egy hét múlva, 9-én pedig Sebestyén Márta önálló estjével jelentkezik.

A társrendezők sem tétlenkednek. Beremenden holnap a strandfesztivál keretében fellép a No Thanks, a Magna Cum Laude és Czozombolis, vasárnap Újpetrén német nemzetiségi nap lesz. Harkányban szerdán Nagy Feró értekezik a munka és a pihenés 8 órás ciklusairól, s ugyanitt jövő vasárnap a Pokolgép és Tátrai Tibor zeneileg is keményebbre hangolja a játékot.

Mindezt megfejeli a kapolcsi mintára idén először indított Ördögkatlan összművészeti fesztivál, mely Kisharsányba, Nagyharsányba és Palkonyára hoz augusztus 7–10. között igényes programot, ezekről később részletesen beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!