páros játék

2018.02.01. 10:33

Egyedül nem megy

Címkék#rendező

Valószínűleg ideje elbúcsúzni attól a közhelytől, hogy a filmrendezés magányos mesterség.

Ha Taviani-, a Dardenne vagy a Cohen-testvérek munkássága nem lett volna elég ellenpéldának, itt az új páros, az Éjszakai játék (Game Night, hazai bemutató: február 22.) két rendezője, Jonathan Goldstein és John Francis Daley, akik korábban forgatókönyv-íróként próbálgatták az összmunkát.

A Pókember – Hazatérés és a Förtelmes főnökök-filmek történetét meg poénjait is nekik köszönhetjük. Most egy csapat játékmániásról készítettek vígjátékot, akik összekeverik a saját gyilkosos partijukat és a valóságot.

Szerintük egyáltalán nem nehéz kettesben dolgozni.

„Nem osztjuk fel egymás közt a feladatokat, mindenről közösen döntünk”

– magyarázta a módszerüket Goldstein.

„És sokszor van, hogy nem értünk egyet.De ez jó dolog, mert így születnek a legjobb ötleteink… amelyekre később mindkettőnk úgy emlékszik, hogy neki jutott eszébe. A lényeg, hogy egy agyból feleannyi ötlet pattan ki, mint kettőből. És ha nem tudunk megegyezni, leforgatjuk mindkettőnk változatát. A vágószobában azután újra kezdhetjük a vitát: míg a legjobb változat nem győz.”

– tette hozzá Daley.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában