Felfoghatatlan

2022.04.11. 13:06

Vérlázító dolgokat mesélt az orosz katonákról Bucha ostromának egyik túlélője

Szörnyű kegyetlenkedésekről számolt be teljes őszinteséggel Kateryna, aki Bucha ostromának egyik túlélője.

Megdöbbentő élményeiről mesélt Kateryna Ukraintseva az ukrán védelmi erők önkéntese. A nő családjával és szomszédságával több napig rejtőztek a pincékben. Rettegésben élték a mindennapjaikat elmondása szerint az oroszok valamiért keresték őt.

 

– Amikor gránátok kezdtek záporozni az udvarunk felé, mindenki a pincékben kezdett el bujkálni. Az összes idős embert és gyereket levittük oda. Számunkra a pincében élés a háború első napjaiban kezdődött. Minden szükséges dolgot elhurcoltunk, feltöltöttük a vízkészleteket, és megpróbáltuk a lehető legjobban alkalmassá tenni az emberi életre – árulta el Kateryna, aki hozzátette: aznap kezdtek szárnyra kelni az első hírek a civil áldozatokról, hogy végre kimerészkedtek az utcán lévő tüzekhez vizet melegíteni.

 

Elmondása szerint különböző egységek voltak szétszórva Buchában, amik mind másképp viselkedtek. A városközpontban szerencséjük volt, ott olyan orosz katonák állomásoztak, akiknek volt orvosi egységük. Sőt, a gázolajuk egy részét a helyi kórháznak adták. Néhányan közülük még harcolni sem akartak. Katheryna az érem másik oldalát is megismerte, ugyanis kegyetlen katonák rémtetteinek a szemtanúja is lehetett.

– Egyszer az orosz katonák a pincében lévő embereknek adták a száraz fejadagjukat, majd egy gránátot dobtak a pincébe. Ez történt. Nincsenek adataim az áldozatokról. Máskor meg féltek bemenni egy lakótelep sötét pincéjébe, ezért a biztonság kedvéért bedobtak egy gránátot. Tiszta véletlen, hogy senki sem halt meg – mesélt az átélt borzalmakról a fiatal lány.

 

A legkegyetlenebbek azok voltak, akik a megszállás kezdetekor érkeztek Buchába. A viselkedésük olyan volt, mint az állatoké, és sok ember eltűnt abban az időben, akikről még most sem tudni semmit.

 

A The Telegraph információi szerint valamiért keresni kezdték az orosz haderők Katherynát, aki elmenekült otthonából. Később pedig tudomást szerzett arról, hogy a házát valóban orosz csapatok lepték el - írja a Bors.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!