Bulvár-celeb

2023.10.18. 05:55

Kiderült, milyen autóban ülnek a legerőszakosabb sofőrök

Nem BMW-t és nem is Audit vezetnek.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mikbiz

Kár volna tagadni, hogy mára szinte minden autómárkához kialakult egyfajta sztereotípia. A bizonyos márkákat választó emberekről azt mondják, hogy hajlamosak a gyorshajtásra vagy egyéb közlekedési szabálysértést elkövetni, miközben másokról azt feltételezik, hogy ennél valamivel jobban viselkednek – írja a Kronen Zeitung cikke alapján az Autószektor.

Németországban ugyanis készítettek egy felmérést arról, hogy mely autók sofőrjeit tartják a legagresszívabbnak. Ez alapján állítólag a Skoda Superb sofőrjei különösen gyakran sértik meg a közlekedési szabályokat. Amint a Verivox nevű portál megállapította,

az átlagosnál 91 százalékkal több büntetőpontjuk van a közlekedési szabálysértők körében.

Aztán dobogós helyre kerültek még a BMW 2-es sorozat sofőrjei 75 százalékkal az átlag felett, valamint a Mercedes CLA sofőrjei, 66 százalékkal az átlag felett. A listát az alábbi öt modell sofőrjei vezetik: Skoda Superb, BMW 2-es,  Mercedes-Benz CLA, Audi A5, Seat Leon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!