Rodin

2021.01.18. 16:47

Újra látogatható a világhírű párizsi szoborpark

A hétvégén újra megnyílt a látogatók előtt a párizsi Rodin Múzeum szoborparkja.

Forrás: Shutterstock

A Rodin művészetének szentelt múzeum épülete ugyan a pandémia miatt továbbra is zárva marad, de az intézményt körülvevő kertet, amelyben a szabadtéri szobrok állnak, szombaton ismét megnyitották a közönség előtt. A múzeum novemberben zárt be.

A szoborparkban látható Rodin egyik leghíresebb műve, A gondolkodó, és a kert egyik sétányán látható a lantját pengető Orfeusz szobra is.

Auguste Rodin (1840-1917) francia szobrász, aki alkotásai bemutatóhelyének használta az Invalidusok és az Eiffel-torony közelében található kétszintes palotát, halála után minden művét a francia államra hagyta. Kívánságát teljesítve 1919-ben a szobrász munkáit bemutató múzeummá alakították át a 18. századi palotát. A múzeumot három év alatt 2015-re újították fel teljesen. A művész halálának századik évfordulóját Párizsban 2017-ben nagyszabású életműkiállítással ünnepelték.

Rodin először ábrázolta az emberi testet a maga természetes szépségében a lelkiállapotok és érzelmek kifejezésére. A mestert hosszú évtizedeken keresztül a modern kor Michelangelójaként tisztelték.

Borítókép: Auguste Rodin egyik leghíresebb műve, A gondolkodó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!