oktatás

2017.08.29. 13:21

Fidesz: kiszámíthatóság van az oktatásban

A szocialisták éppen az ellenkezőjét csinálták annak, mint amiről most beszélnek – reagált a Fidesz Botka László korábbi kijelentésére.

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje előzőleg közölte, hogy az MSZP kormányra kerülve megduplázná, és a GDP 6 százalékára növelné az oktatásra szánt állami forrásokat.

A Fidesz reagálásában az áll, hogy Botka László maga is „nyomta a gombot”, amikor a szocialisták az oktatásra szánt pénzeket csökkentették és a pedagógusoktól elvettek egyhavi bért. A sorozatos pénzelvonások miatt iskolák százaira tettek lakatot, egyre nagyobb terhet hárítottak a szülőkre, és pedagógusok ezreit tették utcára – fűzték hozzá.

Mint írták, a Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialisták által elvett pénzeket.

„Ma a létbizonytalanság helyett kiszámíthatóság van az oktatásban; a pedagógusok, a szülők és a gyermekek is számíthatnak a kormány támogatására”

– hangsúlyozták, hozzátéve, az állam ma felelősséget vállal az iskolák fenntartásáért; tantermeket, tornatermeket, tanuszodákat épít és több mint félezer településen újabb iskolafejlesztési programot indít.

Kitértek arra is: a pedagógusok bére 2013 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett, a szülők terheit pedig az egyre szélesebb ingyenes tankönyvellátási és gyermekétkeztetési programmal csökkentik. Jövőre 572 milliárd forinttal lesz több oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben. Az oktatásra fordított kiadások az uniós átlagot is meghaladják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában