tisztelet a győzteseknek

2018.07.30. 22:01

Áder János tiszteletvacsorán fogadta az aranyérmes magyar válogatottat

A köztársasági elnök és felesége hat éve találták ki a tiszteletvacsorák hagyományát, amellyel az a céljuk, hogy időről időre felhívják a figyelmet azokra a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét.

Budapest, 2018. július 30. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita (középen, b-j) fogadja a női junior kézilabda-világbajnokságon győztes magyar válogatott tagjait a Sándor-palota teraszán 2018. július 30-án.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Máthé Zoltán

Áder János köztársasági elnök hétfő este tiszteletvacsorán fogadta a debreceni junior kézilabda-világbajnokságon aranyérmet szerző női válogatott tagjait és segítőit a Sándor-palotában.

A sportolók este fél hét után néhány perccel a Mária Terézia-szalonban találkoztak Áder Jánossal és feleségével, Herczegh Anitával, akik aperitiffel kínálták őket, majd a köztársasági elnök mindenkivel kezet fogott. Ezután Áder János a Sándor-palota teraszára vezette a vendégeket, akik gyönyörködhettek a csodás panorámában, emlékként közös fotók és szelfik készültek.

A csapat „Áder 3” feliratú mezzel ajándékozta meg az államfőt. A hármas szám arra utal, hogy a magyar kézilabda történetében az övék a harmadik vb-aranyérem az 1965-ös felnőtt női és a 2017-es ifjúsági strandkézilabda-elsőség után. A csapat vezetői megmutatták a vb-érmet is, majd elbeszélgettek a köztársasági elnökkel a Debrecenben történtekről. Áder János kiemelte, annak ellenére is sok néző volt a debreceni vb mérkőzésein, hogy a labdarúgó-világbajnoksággal párhuzamosan zajlott.

A vacsorát a Tükörteremben szolgálták fel, ahol Áder János azzal kezdte pohárköszöntőjét, hogy felmutatta azt a posztert, amely a Nemzeti Sportban jelent meg, és amelynek egyik oldalán a világbajnoki címet nyert francia labdarúgó-válogatott szerepel, majd vendégeihez fordulva hozzáfűzte: „számunkra nem ez a kedves, hanem a másik oldala”.

„Önök egy lapon szerepelnek a világbajnok francia labdarúgókkal. Teljesítményükhöz feleségem nevében is gratulálok a csapat tagjainak, segítőknek, továbbá mindazoknak, akiknek részük volt ebben az eredményben”

- mondta. Felidézte, hogy feleségével hat éve találták ki a tiszteletvacsorák hagyományát, amellyel az a céljuk, hogy időről időre felhívják a figyelmet azokra a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata mind a nyolc mérkőzését megnyerte a július 1. és 14. között Debrecenben rendezett tornán, és a Koreai Köztársaság elleni elődöntőt, valamint a Norvégia elleni finálét telt ház, több mint ötezer ember előtt játszotta a Főnix Csarnokban.

A magyar női juniorválogatott 2001 és 2003 után harmadszor játszott döntőt a korosztályos világbajnokságon, de korábban mindkétszer kikapott Oroszországtól.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a női junior kézilabda-világbajnokságon győztes magyar válogatott tagjait fogadta a Sándor-palota teraszán

Forrás: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában