Járvány

2020.05.14. 20:47

Felgyógyult a betegek kétharmada Csehországban

Csehországban az új koronavírus-járványban megfertőzött személyek kétharmada már felgyógyult betegségéből – derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján csütörtökön délelőtt megjelent kimutatásból.

A napi igazolt fertőzések száma már jó két hete száz alatt mozog és nagyon alacsony az elhalálozások száma is.

Csütörtök reggelig 8275 személynél mutatták ki a koronavírusos fertőzést, a betegek mintegy kétharmada, 5058 személy azonban már felgyógyult. Az új fertőzések száma naponta általában 50-60 között mozog.

A járvány áldozatainak száma az utóbbi napokban már csak lassan növekszik. Csütörtök reggelig 290 személy halt meg, többségük más betegségben is szenvedő idősebb ember volt. Az áldozatok száma hétfőtől tízzel emelkedett.

Kórházban jelenleg 217 személyt kezelnek, akik közül mintegy harmincnál minősíthető a betegség lefolyása súlyosnak.

Az eddig elvégzett laboratóriumi tesztek száma már jóval meghaladta a 330 ezret.

Csehországban március elsején diagnosztizálták az első fertőzést. A hatóságok szerint a járvány az utóbbi időben egyre gyengül, és terjedését sikerül ellenőrzés alatt tartani. Tekintettel a javuló helyzetre a kormány felgyorsította a március közepén hozott, közéletet és a gazdasági tevékenységet korlátozó intézkedések feloldását. Rövidesen újraindul a legfelsőbb cseh labdarúgó bajnokság is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában