Ország-világ

2021.10.23. 09:38

Érd polgármestere betiltotta a beszédeket az október 23-i megemlékezéseken

Csőzik László, a város balliberális polgármestere megóvta Gyurcsány-párti feleségét a szembesítésektől.

Az 1956-os forradalom 65. évfordulóján nem lehet beszédet mondani az érdi megemlékezéseken, amiről Csőzik László, a város balliberális polgármester döntött. Egy helyi lap a valódi okot abban sejti, hogy Csőzik felesége az a Bősz Anett, aki a Gyurcsány-párt parlamenti frakciójának a tagja – írja a Magyar Nemzet.

Az Érdi Hírek nevű portál úgy fogalmaz: DK-s feleségének politikai főnöke, Gyurcsány Ferenc 15 évvel ezelőtt a rendőreivel verette szét az ellene és a politikája ellen tiltakozó tömeget.

„Nyilvánvaló, hogy Csőzik Gyurcsányt és a felesége politikai érdekeit védi a mostani döntésével”

– teszik hozzá.

Mint írják, Érd baloldali polgármestere nem is adhatta volna nyilvánvalóbb jelét annak, hogy ebben az ügyben a rendőri erőszak pártjára állt. Nem akarja, hogy erről szó essék, nem akarja, hogy őt és a feleségét és az érdi baloldalt szembesítsék Gyurcsány gaztettével. Ahogy Csőzik fogalmazott: száműzi a politikai beszédeket október 23-án.

A portál továbbá felidézi, hogy Csőzik korábban előszeretettel használta a nemzeti ünnepeket arra, hogy kifejezze politikai véleményét.

„2018. március 15-én elmondott ünnepi beszédének nagy részét is az akkori városvezetés elleni támadásnak szentelte. 2018-ban még a Szenteste előtti napra is tüntetést szerveztek, ordítva vonultak a városközpontban, miközben minden jóérzésű ember már elcsendesedve készült a másnapi ünnepre. 2014 után gyakorlatilag nem volt olyan ünnep, amelyen valamilyen módon ne lett volna politikai tartalmú demonstráció. Még a gyerekeknek szervezett Tökfesztivált is politizálásra használta”

– emlékeztettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában