Beszámolt

2022.10.15. 17:09

Karácsony nem bánja, ha a biciklisávokról ő jut az emberek eszébe

Az elmúlt három év budapesti városvezetői tevékenységét értékelte a főpolgármester, aki elmondta, hogy büszke az intézkedéseire - írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Metropol

Fotó: Máté Krisztián

A margitszigeti Kristályszíntérben tartotta meg az elmúlt három évről szóló beszámolóját Karácsony Gergely. A főpolgármestert a Magyar Nemzetnek sikerült megkérdeznie az eseményen. Arra a kérdésre, miszerint legutóbb jövő év márciusára jósolta a főváros csődjét, Karácsony Gergely kifejtette: nagyon nehéz kiszámítani, hogy milyen energiaárak lesznek. Mint mondta, ha az árak nem változnak, ezt az évet nem tudja végigcsinálni Budapest. 

Pont az első negyedév után lesz az a kritikus pont, amikor számot kell vetni az árakkal – vélekedett a főpolgármester. További kérdésre válaszolva kifejtette azt is: egyrészt a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítására valóban voltak tervei a korábbi városvezetésnek, de szerinte például a Blaha Lujza tér felújítását nagymértékben újra kellett tervezniük, mert nem tartották eléggé zöldnek. Az eseményen a főpolgármester úgy fogalmazott, egyikük sem tudta, hogy milyen lesz a következő időszak. Szerinte jó projektjeik vannak, de csapások is érték a városgazdálkodást.

Túl kell élnünk 2023-at, ami nem tudom, hogy fog sikerülni

– fejezte ki aggodalmát Karácsony. Mint mondta, ha tudták volna, hogy több válságot kell menedzselni, akkor talán más lelki felkészültséggel indulnak neki a feladatoknak. 

Fotó: Kurucz Árpád

Karácsony a beszámolójában a kormány elvonásait okolta a helyzetért, majd felidézte azt, amikor 2019-ben a baloldal átvette a főváros vezetését. Úgy vélekedett, hogy a kormány 164 milliárd forintot vett el az energia-és a Covid-válság alatt. Arról ugyanakkor nem tett említést a főpolgármester, hogy amikor hivatalba lépett, kétszázmilliárdos többlettel számolt Budapest. Továbbá szót ejtett arról is, hogy erején felül finanszírozzák a közösségi közlekedést, mindezt olyan időszakban, amikor szerinte támogatásra lenne szüksége a fővárosnak. Véleménye, hogy a járvány kezelése valódi válság volt, a főváros és az önkormányzatok jól teljesítettek.

Most a hulladékszállítás ügyére összpontosítunk

– utalt a főpolgármester többek között a szemétszállítók múlt heti sztrájkrára.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában