Élmények

2023.08.30. 14:44

Négyezer gyermek kapcsolódhatott ki a Katolikus Karitász nyári táboraiban

Mintegy négyezer gyermek nyári kikapcsolódását szervezte meg idén országszerte a Katolikus Karitász, és csaknem tízezer diáknak juttatnak el tanévkezdési ajándékcsomagokat - mondta a szervezet országos igazgatója szerdán a Veszprém vármegyei Balatonakaliban.

MW

Négyezer gyermek kapcsolódhatott ki a Katolikus Karitász nyári táboraiban

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Écsy Gábor azt közölte, a tizenhat egyházmegyében csaknem négyezer fiatal táboroztatását szervezték meg, a balatonakali táborukban mintegy hatszázan kapcsolódhattak ki.

 A fiatalok között voltak délvidéki és kárpátaljai magyarok, valamint 135 belső-ukrajnai ukrán gyermek is. 

A karitász országos igazgatója arról is beszámolt, hogy az augusztus elején indult iskolakezdést támogató akciójukkal tízezer gyermek beiskolázását kívánják segíteni a 16 egyházmegye mintegy 800 településén. 

A Legyen öröm az iskolakezdés! nevű programjuk szeptember közepéig tart, és a 1356-os vonal hívásával, valamint online adományozással is lehet még támogatni a rászorulók iskolakezdését 

- hangsúlyozta Écsy Gábor 

Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete fontosnak nevezte, hogy minden gyermek élményekkel töltődhessen fel nyáron, elfeledjék a hétköznapok megpróbáltatásait, és új erővel feltöltődve kezdhessék el az új tanévet. 

Mint mondta, 

fokozottan igaz ez az Ukrajnából érkezett fiatalokra is, akiknek magyar társaik mellett szintén jutott a tanévkezdési ajándékcsomagokból. 

Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy az orosz-ukrán háború kitörése óta kimondottan támogatja az ukrán menekülteket és Ukrajnát is. Méltatta a Katolikus Karitászt, amely lehetőséget nyújtott ukrán gyermekeknek is a táborozásra a Balatonnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában