Az Igazság órája

2023.11.26. 10:05

Kétpárti szervezettel tárgyalt az USA-ban az Alapjogokért Központ (videó)

Izrael-barát szervezetek szerint Soros György csak akkor hivatkozik a származására, ha ezt bunkósbotként lehet használni ellenfeleivel szemben.

MW

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én

Forrás: MTI Fotószerkesztőség

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az AIPEC (pártok felett álló, a legnagyobb amerikai-izraeli kapcsolatokat ápoló szervezet) elnökével is találkoztak – mondta el legutóbbi amerikai útjukról Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában. 

Ez egy kétpárti szervezet, ugyanolyan jó kapcsolataik vannak a kormányzó demokratákhoz, mint a republikánusokhoz. Magyarország és a magyar konzervatívok mindig kiálltak Izrael önrendelkezési joga mellett. Ez egy olyan közös pont a magyarok és amerikaiak között, ami felülírja a pártszimpátiát is, egy komoly együttműködésnek vagyunk most az előszobájában, nagyon nyitottak voltak arra, hogy az Alapjogokért Központtal, mint Magyarország képviselőjével egy hosszú távú együttműködést hozzanak létre

– hangsúlyozta Törcsi Péter.

A nemzeti konzultáció kapcsán (a plakátokon most Alex Soros szerepel) Magyarországgal szemben megfogalmazott antiszemita vádakkal kapcsolatban az operatív igazgató elmondta: 

számos Izrael-barát szervezettel találkoztak és érdekes módon nem ők hozták szóba Soros Györgyöt, hanem ezeknek a szervezeteknek a képviselői. 

Elmondták: 

Soros György a saját származására akkor hivatkozik, amikor ezt bunkósbotként lehet használni politikai ellenfeleivel szemben. De amikor Sorosnak és szervezetének, az Open Societinek saját érdekei miatt a Hamaszt vagy a gázai övezeti palesztinokat kell támogatnia, akkor Izraellel szemben, zsidó származása ellenére inkább a palesztinokat szokta támogatni.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szintén a delegáció tagja volt. Mint elmondta: a palesztinokat nem csak Soros György támogatja, hanem sokan a nyugati világ lakói közül is. Ezt volt alkalma személyesen is megtapasztalni, egyik este belefutott New Yorkban a belváros közepén egy óriási palesztinpárti tüntetésbe. 

Sem kellemes, sem megnyugtató élmény nem volt, többek között azt skandálták, hogy New York is Palesztina

– jegyezte meg.

A bevándorlás olyan következményekkel jár, hogy újra megjelennek olyan jelenségek a nyugati világban, amelyekről azt gondoltuk, hogy már kivesztek, például az aktív antiszemitizmus

 – fejtette ki Szikra Levente. 

„Az Izrael melletti kiállás és a palesztin terror elleni fellépés nemcsak az értékeink, de az érdekeink miatt egyaránt fontos”

– hangsúlyozta a vezető elemző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában