Rendet tesznek

2024.02.24. 13:08

Orbán Viktor: megerősítjük a magyar gyermekvédelmi rendszert (videó)

Közösségi oldalára posztolt a kormányfő.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Egy tisztességes országban, mint Magyarország, nem fordulhat elő olyan, mint ami a bicskei gyermekotthonban történt, és amit a kegyelmi ügy hozott felszínre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ez egész egyszerűen elfogadhatatlan, és ha már nem lehet miszlikbe vágni azokat, akik hozzányúlnak a gyerekünkhöz, hát az a minimum, hogyha elítélték őket, akkor utána nincs pardon és nincs kegyelem

– jelentette ki.

Közölte: át kell világítani az összes ilyen intézményt abból a szempontból, hogy a mostani vezetők átmentek-e a megfelelő alkalmassági vizsgálaton, megfelelnek-e a feltételeknek, és ez vajon mindenre kiterjedt-e. Hozzátette: ennek az életvitelre, a szexuális devianciára, a pszichológiai megfelelésre is ki kell terjednie. „Olyan emberek, akik veszélyt jelentenek a gyerekekre, nem dolgozhatnak se iskolában, se óvodában, se gyermekotthonban” – jelentette ki.

Hangsúlyozta: „lehetetlen”, hogy egy ilyen ügy – aminek a középpontjában a pedofil bűncselekményt elkövető gyermekotthon-igazgató áll – megtörténhet, és utána „nem azonnal robban föl az adott közösség”, hanem még „mismásolás, rejtegetés, sumákolás” történik.

A miniszterelnök azt mondta:

rendet kell tenni, és rendet is fognak tenni ezen a területen, ezt a munkát személyesen fogja nyomon követni, és a végén megfelelő döntésekkel szeretné lezárni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában