Március 15.

2024.03.07. 11:00

Orbán Viktor a Nemzeti Múzeumnál mond ünnepi beszédet

Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Múzeumnál mond ünnepi beszédet március 15-én délelőtt – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon, írja az MTI.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen a Magyar Nemzeti Múzeum előtt 2017. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Kovács Zoltán a közösségi oldalán azt írta: idén már március 14-én elkezdődnek a nemzeti ünnep központi programjai, ekkor adják át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat az Országházban.

Az ünnep napján, március 15-én reggel 9 órakor – a szokásoknak megfelelően – felvonják Magyarország lobogóját a Kossuth Lajos téren. Ezt követően ünnepélyes huszármenet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, ahol 10 óra 30 perckor díszünnepség kezdődik, amelynek keretében beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök

– ismertette.

Kovács Zoltán beszámolt arról, hogy március 15-én 14 órától, majd 16-án és 17-én egész nap a nemzeti ünnephez kapcsolódó programokkal várják a családokat a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A nyitott Parlament program keretében az érdeklődők március 15-én 10 órától 18 óráig ingyenesen megtekinthetik az Országházban a Szent Koronát – tette hozzá.

Kovács Zoltán közölte azt is, hogy a nemzeti ünnep napján, valamint 16-án és 17-én 17 óra 30 perctől 23 óráig a Magyar Nemzeti Múzeum épületének homlokzatát fényfestés díszíti majd.

Ünnepeljük együtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseit!

– zárta bejegyzését az államtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában