Voks 24

2024.04.02. 20:33

Szentkirályi Alexandra: a főpolgármester ne hagyja cserben a budapestieket! (videó)

Budapest olyan főpolgármestert érdemel, aki nem hagyja cserben a fővárosiakat és aki nem használja ugródeszkának a pozícióját - jelentette ki Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebookon kedden közzétett videójában.

MW

Szentkirályi Alexandra

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

"Itt az ideje a tiszta beszédnek. Karácsony Gergely számtalanszor cserben hagyta a budapestieket. A 2022-es választási kampányban elindult miniszterelnök-jelöltnek, ugródeszkának akarta használni a fővárosiakat ahhoz, hogy miniszterelnökké válhasson" - mondta a politikus. 

Hozzátette:

 most, hogy a Gyurcsány-párttal való "összeolvadásukat nyilvánosan is beismerték", ideje Karácsony Gergelynek nyilatkoznia arról, hogy nem csapja-e be újra a budapestieket. 

"Jönnek-mennek a villamosok, nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de egy biztos, Budapest olyan főpolgármestert érdemel, aki nem hagyja cserben a fővárosiakat és aki nem használja ugródeszkának a pozícióját" - fogalmazott Szentkirályi Alexandra. 

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje felszólította Karácsony Gergelyt: 

az általa felmutatott nyilatkozat aláírásával ígérje meg a budapestieknek, hogy 2026-ban nem indul újra a miniszterelnöki székért, és a jövőben nem szándékozik visszaélni a nemzet fővárosának bizalmával. 

"A nyilatkozatot elküldöm a Városházára és postafordultával várom vissza" - tette hozzá Szentkirályi Alexandra.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában