Rendkívüli időjárás

2024.06.02. 22:49

Gyerekek sérültek meg villámcsapás következtében egy csehországi ünnepségen

A 2 és 16 év közötti fiatalokat részben eszméletlenül találták a földön fekve.

MW

Tizennyolc ember megsérült vasárnap villámcsapás következtében egy csehországi gyermekünnepségen

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sergey Nivens

Tizennyolc ember megsérült vasárnap villámcsapás következtében egy csehországi gyermekünnepségen – közölte egy kórházi szóvivő.

A tájékoztatás szerint a sérültek között legalább kilenc gyermek van. A 2 és 16 év közötti fiatalokat részben eszméletlenül találták a földön fekve, bár egyiküknek sem volt a testén égési sérülés és műtétre sem szorultak. Öt embert azonban újra kellett éleszteni.

A baleset a Liberec Vratislavice nad Nisou városrészének kastélyparkjában tartott rendezvényen történt. A sérülteket a környező kórházakba szállították. Egy gyereket helikopterrel vittek a prágai Motol egyetemi klinikára.

A cseh rendőrség szóvivője szerint, akit a CTK helyi hírügynökség idézett, a szerencsétlenséget vihar alatt egy fába csapó villám okozta. Sokan éppen a fa alatt kerestek menedéket az eső elől.

Csehországban hagyományosan június elején ünneplik a nemzetközi gyermeknapot.

A heves esőzésekkel kísért viharok az ország más pontjain is fennakadásokat idéztek elő. Nyugat-Csehországban több folyó is megáradt. Plzen városának lakóit például a hatóságok felszólították, hogy maradjanak távol a partoktól. A Plzen és Strakonice közötti vasútvonalat földcsuszamlások miatt le kellett zárni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában