Budapesti embervadászat

2024.06.14. 15:34

Szabadon engedték Ilaria Salist, az antifa támadások főszereplőjét

A magyar törvényszék azonnal kezdeményezte az olasz nő mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél.

MW

A magyar rendőrség péntek délután távolította el Salis lábáról az elektromos nyomkövetőt

Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

A magyar rendőrség pénteken délután eltávolította Salis lábáról az elektromos nyomkövetőt, így az olasz antifasiszta aktivista szabadon távozhat az országból. Szabadlábra helyezését ügyvédje, Magyar György kérte nem sokkal azután, hogy a nőt Európai Parlamenti képviselővé választották – adta a Mandiner a La Repubblica alapján.

A Zöldek és a Baloldal Szövetsége által jelölt EP-képviselőt 2023. február 11-én tartóztatták le azzal a váddal, hogy egy bűnszövetkezet tagja volt, és részt vett két budapesti támadásban. 

A törvényszék azonnal kezdeményezte Salis mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél:

„A Fővárosi Törvényszék 2024. június 14-én az ún. ANTIFA-ügy I. rendű vádlottjával szemben folyamatban lévő büntetőeljárást felfüggesztette, s arról határozott, hogy az Európai Parlament Elnökéhez fordul azért, hogy az EP hozzon döntést a nő mentelmi jogának felfüggesztéséről, hiszen S. I.-t a magyar ügyészség két esetben társtettesként, egy esetben pedig bűnsegédként, bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, ezért büntetőeljárás van ellene a Fővárosi Törvényszéken” – olvasható a közleményben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában