Postabontás

2011.05.11. 14:10

Csak a szolgáltatónak jó az új óraleolvasási rendszer

Aki egy kicsit is járatos a pénzvilágban, tudja, hogy ez az eljárás milyen előnyökkel jár a szolgáltató számára.

H. L., Pécs

Köztudott, hogy a magyar családok jelentős része egyik napról a másikra, fizetéstől fizetésig, szigorú beosztással él. Sokkoló számukra az E.ON bejelentése, miszerint megváltozik a villany- és gázórák leolvasási rendszere. Ennek következtében nem az egy év alatt fogyasztott energia átlagát fizetjük a következő hónapok egyikén, hanem a téli csúcsfogyasztást egy összegben. Kinek jó ez?

Egyértelmű, hogy a szolgáltatónak. Aki egy kicsit is járatos a pénzvilágban, tudja, hogy ez az eljárás milyen előnyökkel jár a szolgáltató számára. Az indoklás, hogy a villany- és gázórák leolvasása egyszerre történik, és ezzel kevesebbet „zaklatják” a fogyasztókat, álszentség.

Az sem vigasz, hogy később visszaáll a régi, éves átlagfogyasztási rendszer. És ha közben energiaár-emelés lesz? Akkor nem érvényesül a nyári csökkent fogyasztás hatása az éves átlagra. Kívánatos lenne, ha a fogyasztóvédelem odafigyelne a tranzakcióra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában