postabontás

2020.03.24. 13:35

A szükség sok mindent felülír – írja olvasónk

A koronavírus miatt takarékossági intézkedéseket kell bevezetni – kezdi levélírónk.

A lakás-takarékpénztárt fogja fel úgy, mint egy perselyt, amelyben az ön előre kitűzött céljaira gyűlik a pénz

Forrás: Shutterstock

A szükség sok mindent meg tud változtatni. Varga Mihály pénzügyminiszterünk szerint a következő években, cikluson átnyúló zuhanás fog bekövetkezni a gazdaságban. Vagyis „hét szűk esztendőnek” nézünk elébe, amely az ország egész lakosságára kiterjed. A kormány nemzetközi elismertséget szerzett az adósságok átütemezésével, és egy sor más, a lakosságot sújtó intézkedések megszüntetésével, de ez nem minden.

A takarékoskodást lehetne kezdeni a „nagyokon”, akik több tartalékkal rendelkeznek, és könnyebben át tudják vészelni ezt az időszakot. Például az országgyűlési képviselők, önkormányzati képviselők tiszteletdíjának a felére csökkentésével. Komló már ebben is példát mutatott – nem először, – amikor kihasználta a rendkívüli helyzetből adódó lehetőséget, és megszüntette a képviselők tiszteletdíját. Ezen kívül van más lehetőség is, amit a rendkívüli helyzet kényszerített ki, és jó lenne a későbbiekben is fenntartani: nevezetesen a videokonferencia. Nem kell a légkört szennyezni a folyamatos utazgatással.

Frantó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!