„Tarthatatlanná vált a helyzet”

2023.02.08. 20:34

A fizetős pécsi parkolózónák kiterjesztésével kapcsolatban megoszlanak az olvasói vélemények

W. K.

– Nem a fizetős zónák folyamatos növelése a megoldás a város parkolási gondjaira. Így csak egyre kijjebb tolódik a probléma. A fizetőssel határos nemfizetős övezetek mindig is zsúfolásig meg fognak telni autókkal. Sokkal több P+R parkolóra lenne szükség – a vasútállomás melletti már kora reggel megtelik. Persze ehhez megfelelő, kiszámítható tömegközlekedés is kellene, hogy társuljon. A fizetős övezetek kiterjesztése a legegyszerűbb megoldás, de semmikép nem célravezető – adott hangot véleményének egy olvasónk. 

Más a következőket fogalmazta meg: – A Rókus-domb környékén élőként én is úgy látom, hogy tarthatatlanná vált a helyzet – az utcákat parkolóként használják azok, akik a klinikára mennek, vagy a belvárosban akad dolguk. Hiszen innen mindezek gyalogosan könnyen megközelíthetők, ráadásul a parkolás is ingyenes. Mindez megkeseríti a környéken élők egyébként nyugalmas életét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában