Postabontás

2023.02.03. 19:06

Vaddisznóktól retteg Alsógyükés - meséli olvasónk

Nagyjából egy évvel ezelőtt a Postabontás rovatban szóvá tettem, hogy Alsógyükésen rengeteg a vaddisznó, az emberek félnek kimenni az utcára sötétedést követően vagy hajnalban.

bama.hu

Fotó: CZÍMER TAMÁS

Akkor állítólag leszórtak valamit a környékre, ami távol tartotta a vadakat. Nem is volt probléma elég sokáig, az utóbbi időszakban azonban ismét egyre több a vaddisznó a lakókörnyezetünkben: Alsógyükésen, Lámpásvölgyben egyaránt. Csütörtökön hajnalban indultam dolgozni, kimentem a buszmegállóba, és majdnem rosszul lettem, annyira megijedtem.

Egy vaddisznó ólálkodott a megálló közelében. Mostantól ismét rettegésben telnek a mindennapjaim – hogy merjek így reggelente útnak indulni? A kertünk sincs biztonságban: hiába csináltattam meg a kerítést, a vadaknak az nem számít. Megesznek mindent, ami az útjukba kerül, a növények gyökereit is tönkreteszik. Semmi nem terem már meg a kertben. Kitől várhatunk ezért kártérítést?! 

A kutyám például a háza tetején alszik egy jó ideje, meggyőződésem, hogy a vaddisznóktól tart, és ezért nem mer bemenni a házába. Kérem az illetékeseket, intézkedjenek, az itt élők nyugalma és biztonsága érdekében. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!