Postabontás

2023.03.25. 21:35

A helyi járatról a jelzőlámpánál leszállt a buszsofőr - írták meglepve olvasóink

A helyi járatról a jelzőlámpánál leszállt a buszsofőr, hogy a családját köszöntse - a történet sokak szerint aranyos, mások felháborítónak tartják.

W. K.

Fotó: AS

- Lehet, hogy nem éppen szabályos, hogy a buszról munkaidejében leszáll a buszsofőr. Biztos megörült, hogy meglátta a családját, a gyermekeit, a feleségét. Nagyon aranyos ez a történet, bárcsak minden apuka ennyire családszerető és családcentrikus lenne. Én nem hiszem, hogy bármelyik utasnak ebből bármi kára származott volna. Aki ezt szóvá teszi, az szerintem inkább irigykedik egy ilyen összetartó család láttán - írta egyikük. 

Más szerint problémás a sofőr viselkedése: - Tiszteletben tartom mindenki véleményét, és nem akarok parttalan vitát nyitni, de nem gondolom, hogy a város legforgalmasabb útján, a reggeli csúcsforgalomban ez a normális viselkedés, ha egy buszsofőr az utasait hátrahagyva leszáll, hogy köszöntse a családját, ráadásul alapvető KRESZ-szabályokat is áthágva. Ilyen alapon a műtőben a sebész is ott hagyhatja a beteget, hogy felhívja az otthoniakat, hogy készen van-e a bableves? - tette fel a kérdést olvasónk.

Hasonlóképp vélekedik a következő vélemény megfogalmazója: - Kedves, hogy a sofőr a családját meglátva az utcán a járműről leszállva odaszalad egy puszira hozzájuk. Viszont hatalmas felelőtlenségnek tartom. Volt már rá példa, hogy én is láttam a gyerekemet a járdán a barátaival sétálni, mégse álltam meg az autómmal a hatos úton, hogy odaszaladjak hozzá, megkérdezni, hogy telik a napja. Meggyőződésem, hogy a buszsofőr nem hagyhatja el a "szolgálati helyét" munkaidőben. Mert mi van, ha egy utasnak közben kedve szottyan kipróbálni, milyen is egy buszt vezetni? Persze abszurd a felvetés, de nem lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában