„Hány bőrt fognak még a vevőkről lehúzni?”

2023.04.14. 22:06

Felháborító, hogy már a péksütemény zacskójáért is külön kell fizetni – háborog olvasónk

Több olvasónk is arra hívta fel figyelmünket, hogy péksütemény, vagy gyümölcs vásárlása esetén a zacskóért is külön kell fizetni.

W. K.

Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

– Beugrottam két zsemléért az egyik hipermarketbe munka előtt. Minden egyéb megvolt az ebédemhez, csak erre a két péksüteményre volt szükségem. Összesen 120 forintba került volna, de a zacskóért plusz 19 forintot kellett fizetnem. Tehát mintegy 15 százalékkal többet, mint amibe maga a termék került. Hiába kerestem papírzacskót – sehol nem találtam. A korábban megszokott, ingyenes nejlonzacskókat is hiába kerestem. Talán a kezemben kellett volna vinnem, csomagolás nélkül a kasszához a pékárut? Mégis, hogy képzelték? Van, hogy a vevő tényleg csak beugrik valamiért, és nem előre tervezetten megy bevásárolni. Ezek szerint mindig kell, hogy valamilyen saját zacskó lapuljon a zsebben?! Érthetetlen – adott hangot nemtetszésének olvasónk. 

– Almát vásároltam, nagyjából egy kilót. Plusz fizettem a zacskóért, mert csak újrahasznosított volt a gyümölcsös pultnál. A majdnem 20 forintos árat a csomagolóanyagért túlzásnak tartom. Hány bőrt fognak még a vevőkről lehúzni?

 – háborgott egy másik olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!