Postabontás

2023.06.20. 19:31

Végre eltűntek Kertvárosból a szúnyogok – írja olvasónk

Wald Kata

Végre hétfőn este megtörtént a régóta várt és vágyott szúnyoggyérítés Kertvárosban. Nagyon nagy örömömre szolgált, mert én és családtajaim is, akik szintén ebben a városrészben élnek, rengeteget szenvedtek a vérszívók miatt az elmúlt időszakban. Nálunk 11 óra előtt 5 perccel jelent meg a kis fehér autó, és szórta a hófehér, ködszerű anyagot. Nagyon örültem annak, hogy nem csak a főbb útvonalakon haladt, hanem a lakott területekre, a tömbházak között kisebb utcákba is bejött a jármű.

 A szer a fák lombkoronájának a tetejét is elérte, egészen a negyedik emeletig szállt a fehér köd. És az eredmény önmagáért beszél: kedd reggel már úgy ébredtünk, hogy nincsenek szúnyogok, nyugodtan tudunk szabadtéri programokat szervezni, kutyát sétáltani, kisbabákat levegőztetni, gyerekeket játszótérre vinni. Mert sajnos az elmúlt napokban, de talán mondhatjuk azt is, hogy hetekben ezekre nem volt lehetőség. Mert hiába fújtuk be magunkat, a ruhánkat szúnyogriasztó szerrel, a semmit nem ért - ahogy erre mások is panaszkodtak a Postabontás rovatban.

Tudom, még mindig vannak városrészek, amelyek kimaradtak a gyérítésből, de talán lehet abban bízni, hogy ahol súlyosbodik a probléma, ott a szúnyogok elleni fellépés is meg fog történni. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!