Oda a nyugalom szigete

2023.08.08. 19:30

A nyugodt utca élhetetlenné vált - vélekedik olvasónk

Közműcsere miatt lezárták hétfőn Kertváros egyik legforgalmasabb útját, a Nagy Imre utat.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

A Melinda utcában azóta teljes a káosz. Elviselhetetlen forgalmat zúdítottak rá erre az utcára, amelynek szélessége amúgy mindössze egy autó haladását teszi lehetővé. A burkolat ezen a szakaszon is elég rossz állapotú, ennek ellenére az oda betérő autók száguldoznak, nem tartják be a lakó-pihenő övezetre vonatkozó sebességhatárokat, még arra sincsenek tekintettel, hogy itt egy játszótér is a közelben. 

A jobbkéz szabályt még csak véletlenül se tartják be, ami az úton gyalogosként való átkelést is jelentősen nehezíti. Ráadásul a közeli szupermarketbe árut szállító kamionok is ezen a szűk úton járnak. Élhetetlenné, balesetveszélyessé vált a környék! 

Már most egyértelműen látható, hogy szeptemberben, az óvoda- és  iskolakezdéskor lehetetlen lesz elvinni a gyerekeket autóval az intézménybe. A reggeli és a délutáni csúcsban már most óriási dugók alakulnak ki, pedig még csak nyár van, amikor jellemzően enyhébb a városban a forgalom. 

Amikor a körforgalomnál zajlottak nem olyan régen a felújítások, akkor a Keszüi útról nyíló kis utcákban is hasonló problémák adódtak, majd az egyre sokasodó panaszok hatására az lett a megoldás, hogy ezeket végül csak az ott lakók használhatták. Mi, Melinda utcában lakók is ezt szeretnénk! Ráadásul ez a tarthatatlan helyzet sokkal több embert érint, mint a körforgalom felújítása esetében. Kérjük az illetékeseket, tegyék meg a szükséges intézkedéseket az utca nyugalma és biztonsága érdekében! 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!