Gond a varjakkal

2023.08.20. 07:40

Fordítva ülnek a lovon a madárvédők - vélekedik olvasónk

Wald Kata

Fotó: laufer lászló

 

A Postabontásban gyakran megjelennek a varjakkal kapcsolatos problémákat feszegető vélemények. Én úgy látom, hogy a város nem kíván foglalkozni ezzel az üggyel, mert az pénzbe kerülne. Azt meg el tudják költeni másra is. Könnyebb bebújni a Madártani Egyesület mögé, hogy a varjú hasznos és védett állat. Igen, kint a természetben, de ott sem mindig, mert öli a fiókákat és kárt okoz a vetésekben. Fordítva ülnek a lovon a madárvédők. A madarakat védjük, de nem hiszem, hogy meg tudják indokolni, hogy a varjak miért hasznosak a városban. Zavarni kellene ezeket a madarakat, és akkor visszatérnének a természetbe A lakóknak pedig nem kellene etetni se a varjakat, se a galambokat. A lezárt szemetesek és a kellő zavarás, valamint az időben elkezdett fészek leszedés a megoldás, csak akarni kellene valakiknek.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!