Postabontás

2023.09.06. 21:30

Megoszlanak az olvasói vélemények az iskolai telefonhasználatról

Van, aki szerint nem szabadna tiltani, hogy a gyerekek használják az iskolában a telefont, más a korlátozásokat szorgalmazza.

Wald Kata

Fotó: Ground Picture

- Haladni kellene a  korral, ahelyett, hogy a telefonhasználatot megtiltják egyre több iskolában. Az okostelefonok a tanulást is szolgálhatnák, a pedagógusok kreativitása kell csak hozzá. Ha a telefon nem lenne tabu az iskolában, talán nem is vennék elő a gyerekek. A tiltás nem célravezető. Inkább meg kellene tanítani a diákokat a telefon használatának kultúrájára. Például arra, hogy evés közben nem bújjuk az üzeneteket, online tartalmakat - írta olvasónk. 

Más szerint az okostelefonnak semmi keresnivalója az iskolában: - Amikor én gyerek voltam, reggel mindig megbeszéltük, hogy aznap ki, mikor, hova megy, mikor ér haza. És ehhez tartottuk magunkat. Ha napközben bármi történt, este megbeszéltük, Nem volt lehetőségünk arra, hogy egy telefonnal állandóan "köldökzsinóron" legyünk. Nincs szükség a telefonra az iskolában. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!