Postabontás

2023.09.17. 20:09

Veszélyben a bringások az új úton - észrevételezik olvasóink

Wald Kata

Illusztráció

Amióta a Tüzér és Szigeti úti felújított lámpás kereszteződés megnyílt, minden reggel a következőket tapasztaljuk: A Szigeti úton a jobbra kanyarodó sávból, rendre, mikor a biciklisek zöld jelzést kapnak, elindulnak a Szigetiről a Tüzérre kis ívben kanyarodók, majdnem elgázolva a bicikliseket és gyalogosokat. Szintén a Szigetiről Tüzérre jobbra kanyarodó sávból elindulnak a telizöld jelzés okán egyenesen tovább, ezzel is rendre majdnem balesetet okozva.  Ezeket minden nap többször saját szemünkkel tapasztaljuk. Egyébként nekem egyértelmű a forgalmi helyzet, viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy a többség teljes tévedésben van, vagy a sok jelzés ellenére sokaknak nem egyértelműek a szabályok.

Lenne egy javaslatom, ami biztosan segítene: A Szigetiről Tüzérre jobbra kanyarodó jelzőlámpát lássák el irányított jobbra nyíllal (ez pusztán egy maszkoló matrica kérdése), így ha felvillan, mindenki látja, hogy itt jobbra kell (!) közlekedni. Nem tudom, ki az illetékes, hogy intézkedjen az ügyben, a közútkezelő, vagy a Biokom, de remélem, hogy a javaslat célba ér és értő fülekre is talál! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában