Postabontás

2023.09.08. 19:30

Veszélyes a járda, és kevés a parkoló – panaszolja olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Frank Yvette

A DN sms rovatában „belvárosi” jeligével megjelent sms írójának és az arra járóknak „jelentem”: az E.ON gázvezeték április közepétől szeptember elejéig tervezett Bástya utcai – Flórián téri – Mária utcai felújítási munkálatai befejeződtek. Eltűntek a munkagépek, helyükre kerültek a közlekedési táblák. Szeptember 7-én délelőttől ismét a korábbi rend szerint – a Széchenyi tér-Megye utca sarkától az Ágoston tér felé – közlekedhetnek a gépjárművek. Köszönjük. Az autósok dicsérik az új útburkolatot. A gyalogosok – főleg a környéken élők – azonban panaszkodnak, hogy a többhónapos munka során a járda kilazult, eltört szegélyköveit nem kellő gonddal és nem jó minőségű kötőanyaggal helyezték vissza. Máris balesetveszélyes a gyalogos és a babakocsis közlekedés! Sajnos, a jogosultak parkolását segítő felfestés sem folytatódott. Pedig – úgy gondoljuk –, hogy az úttest és a járda méretei ezt még több helyen lehetővé tennék. Igen sok idős, a gyaloglást nem bíró, a taxit megfizetni nem tudó belvárosi lakos pedig már türelmetlenül várja a tavasztól szünetelő 44-es buszjárat újraindítását akár a korábbiaknál kisebb kocsikkal, hogy biztonságosan, gyorsabban eljuthasson a Lánc utcai orvosi rendelőkbe, a Kodály Központba vagy a Tudásközpontba, a távolsági buszpályaudvarra, a vasútállomásra és természetesen az új vásárcsarnokba, meg a bevásárlóközpontokba.

Kérjük, várjuk az illetékesek mielőbbi intézkedéseit.

Egy másik belvárosi  

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában