Postabontás

2023.11.01. 16:20

A téli időszámítás nem kedvez a gyalogosoknak, a zebrákat sokkal jobban meg kellene világítani – vélik olvasóink

– Nagyon frappáns megfogalmazást olvashattunk a Postabontásban: Pécs közvilágítása sokkal inkább nevezhető hangulatvilágításnak, mint fénynek - írta olvasónk.

Wald Kata

Fotó: Bánkúti Sándor

- A véleménnyel teljesen egyetértek. Különösen most, a téli időszámítás bevezetésekor válik ez hangsúlyos problémává. Egyre korábban sötétedik, hamarosan már akkor is világítást kell kapcsolni, amikor még a délutáni csúcsforgalom van. A zebrák sokkal erősebb megvilágítást igényelnének, mert a sötétben a gyalogosok – pláne, ha borús az időjárás – szinte észrevehetetlenek. Ha nem hangulatvilágítás, hanem erősebb fényforrásokat használnának legalább ezeken a helyeken, sokkal nagyobb biztonságban lennének a gyalogosok – összegezte gondolatait olvasónk. 

Más a sötét ruházat veszélyeire figyelmeztet: – Fényvisszaverő matricák – ez a megoldás arra, hogy az úton átkelők észrevehetők legyenek. Ha már a pécsi közvilágítás csak ennyire hatékony, amennyire. A fekete ruhában közlekedők láthatatlanok a sötétben. Egyetlen szerencsém, hogy én pécsiként tudom, hogy a gyalogátkelők hol vannak, tehát hol kell nagyon figyelni, ha autót vezetek. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában