Önkiszolgálás

2023.12.07. 19:30

A tudást elvárják, de tanítás nincs - háborog olvasónk

Az önkiszolgáló pénztárak hasznosságával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, ahogy ez a Postabontásban megjelenő írásokból is látható.

Wald Kata

Fotó: Huszár Gábor

Én egyetlen egyszer használtam csak, akkor is azért, mert a bolt alkalmazottja rábeszélt - nekem nem is kellett semmit csinálnom, a kis hölgy villámgyorsan hajtotta végre a műveletet. Olyan sebességgel pakolta az árukat, hogy nem tudtam ellesni, hogyan kell a gépet használni. És itt látom én a problémát. A vevők tudásának hiányában. Az automata kasszák használata elsősorban a hozzám hasonló időseknek okoz problémát. Olyan tudást várnak el tőlünk, amit nem tanítanak meg. 

Magunktól kellene rájönnünk a gép kezelésének fortélyaira, de úgy, hogy ehhez nincs meg a kellő felkészültségünk, tudásunk. Pont olyan ez, mintha beültetnénk olyasvalakit az autóba, aki azt se tudja, hol a helye slusszkulcsnak, és azt kérném tőle, hogy vezessen a forgalomban. Vagy varrni nem tudót ültetnék a varrógép elé úgy, hogy előtte nem árulom el, hogyan kell az eszközt működtetni, viszont elvárnám, hogy dolgozzon vele. 

Én azok közé az idősek közé tartozom, akik használnak internetet - rákerestem a világhálón, de ott se találtam semmilyen, az önkiszolgáló kasszák használatára vonatkozó útmutatást. Mi ez, ha nem pofátlanság?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!