Postabontás

2023.12.19. 19:30

Digitális kijelző ad hírt a sorompóról - tájékoztatott olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Natalia Maliseva

A Tüzér utcai vasúti átjárónál a zárva tartott sorompó miatt több mint tíz percig állt a forgalom - panaszolta valaki a DN sms rovatában. Nem tudom, mikor járt arrafelé az illető, de én hétfőn este autóztam azon a környéken, és örömmel konstatáltam, hogy legalább annyi fejlesztés történt - a csomópont kiépítésével együtt -, hogy egy digitális táblán jelzik a Verseny utcában, és a Mártírok útján egyaránt, hogy a sorompó éppen zárva van -e, vagy sem. 

Ami rendkívül hasznos, hiszen így az autósok már előre látják, hogy érdemes -e az átjáró felé kanyarodniuk, és még időben dönthetnek úgy, hogy inkább a felüljárót választják. Ezzel a fejlesztéssel azt sikerült elérni, hogy megszűnik végre a balesetveszélyes helyzeteket is előidéző, össze-vissza tolatgatás, kanyarodás a sorompónál. Mert valóban, sokszor sokkal jobban megéri a hosszabb kerülőutat választani, mint várakozni a sorompó felnyitására. Ami érthetetlen, hogy miért van zárva, sokszor valóban több, mint tíz percig is akár. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!