Mi az értelme?

2023.12.05. 19:30

Kereszteződés nincs, csak stop tábla - panaszkodnak a helyiek

Hosszúetény utcáiban több helyre is új közlekedési táblák kerültek ki az év elején.

Wald Kata

Hogy miért oda kerültek ezek, ahová, sok esetben teljesen érthetetlen. Indokolatlan például a falu fő utcájában a templom után lévő stop tábla, mivel ott nincs is keresztező utca, ami szükségessé tenné a megállást, és alapos körültekintést. Ugyanakkor megállni tilos táblák több olyan helyre is kerültek, ahol azok jelenlétét semmi nem indokolja.  Olyan, mintha lett volna raktáron néhány ilyen jelzőtábla, és azokat véletlenszerűen kitették volna a falu különböző pontjaira. Siralmas és röhejes is egyszerre. Ugyanakkor oda, ahol valóban tiltani kellene a járművek megállását, nem került jelzőtábla. Nevezetesen a postához, ahol az úton sorban állnak az autók, beláthatatlanná téve a kanyart is. Javaslom az illetékeseknek, tegyenek egy sétát a településen, és rendezzék a táblákat úgy, hogy annak valóban értelme is legyen. 

A másik, ami bosszantó, az a Kossuth utcai járda állapota - az utat felújították, a munkálatok következményeként azonban az eleve gyenge minőségű járda csak még rosszabb állapotba került. Van, ahol tíz-tizenöt centis a szinteltolódás a gyalogjárón, ami balesetveszélyes. Többen el is estek már ezen a szakaszon emiatt. Úgy tudjuk, hogy nyárig biztosan ezzel együtt kell élnünk, mert akkorra várható talán pályázati támogatás a felújításra. Lehet, hogy az út építésével együtt célszerűbb lett volna a járdát is rendbe tenni... 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában