Postabontás

2023.12.02. 19:30

Ne a fejlődést ellenezzük, mi magunk fejlődjünk! - vélekedik olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Dusan Petkovic

Ehhez a témához nem akartam hozzászólni, de a véget nem érő, felháborodott írásokat olvasva mégis megteszem. Nem azért, mert egyetértek, vagy egyet nem értek a leírt véleményekkel, hanem azért, mert nem értem a problémát.

Természetesen az áruházi automata pénztárak létjogosultságáról, illetve annak vitatásáról van szó. Természetesen érthető, hogy vannak, akiknek nehézségeket okoz az automata pénztárgépek kezelése, de senki nem kényszeríti őket ezek használatára. Mindenütt működnek a hagyományos kasszák, lehetőségük van ezek használatára, tegyék azt! Sőt, mivel az önkiszolgáló állomások kb. két  hagyományos helyét foglalják el, ugyanakkor  hat-nyolc automata gép működik, sokan itt fizetnek, ezáltal az alkalmazottakkal működő termináloknál kevesebben vannak, mint e nélkül.

Egyébként a gépek használata rendkívül egyszerű, de ha mégis adódik valamilyen probléma, a készséges alkalmazottak szívesen segítenek. Mindezeket azért bátorkodom leírni, mert magam is bőven 70 év feletti nyugdíjas vagyok, és ha csak tehetem a vásárlásaimat ily módon bonyolítom.

Korunknál fogva jól emlékszünk azokra a kis szatócs boltokra, ahol az egy szem kék köpenyes eladó a füle mögött tárolt ceruzával kockás papíron adta össze az általa összeszedett, szeletelt, csomagolt termékek árát, mi pedig türelmesen vártuk, hogy ránk kerüljön a sor. Amikor megjelentek az önkiszolgáló üzletek, örömmel szedtünk mi magunk a kosarunkba mindent, amire szükségünk volt, nem háborodtunk fel, hogy mi dolgozunk az eladó helyett.

Ezért azt javaslom, hogy fogadjuk el, hogy megint léptünk egy nagyot a gyorsabb és biztonságosabb bevásárlás lebonyolítása irányába. Az pedig tény, hogy a fiatalabbak sokkal rugalmasabbak, és nagy valószínűséggel jóval tovább fogják használni ezt a rendszert, az idősebbek pedig nyugodtan fizessenek a már jól megszokott módon.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!