Nincs egyértelmű szabály

2023.12.29. 19:30

Robogóval sajátítják ki a parkolót - tette szóvá felháborodott olvasónk

Robogó foglalt el akkora helyet a parkolóban, ahol egy autó is elfért volna kényelmesen - panaszolta olvasótársam a Postabontásban.

Wald Kata

Támogatom a javaslatát, miszerint, ha van rá lehetőség, akkor hozzon az önkormányzat olyan rendelkezést, amely megtiltja, hogy kétkerekű járművek a város által üzemeltetett parkolókban az autók elől elvegyék a helyeket. Mindez azért lenne különösen fontos, mert Kertvárosban van, aki kifejezetten azért vásárolt egy öreg robogót, hogy amikor az autójával kiáll, akkor a helyére ezt a kismotort állítsa.

Így ha hazaér, akkor is ott várja a hely. Tulajdonképpen ezzel a módszerrel kisajátíthatók a parkolóhelyek, ami nem korrekt, hiszen e nélkül is úgy kell vadászni esténként a szabad placcot. A bicikliknek is kerékpártároló áll a rendelkezésére, a robogóknak is ki kellene jelölni egy-egy sarkot a parkolókban, ahol egymás mellett szépen sorakozhatnának ezek a járművek. 

Név és cím a szerkesztőégben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!