Postabontás

2024.02.29. 19:30

A pénz kell, a vevő csak kellék - vélekedik olvasónk

A tapasztalatom most már az, hogy a multivilág, mint vevőt, a markában tart. És azt tesz, amit akar, írta olvasónk.

Wald Kata

20221129 Kaposvár Az élelmiszerboltokban a vevők újabban az akciós termékeket keresik, hogy kevesebbet fizessenek a pénztárnál, és ez elhozta azt az új szokást, hogy a karácsonyi ajándékot is leginkább akciósan akarják beszerezni az emberek. Az idei ünnepet leárazva bonyolítanák le a legtöbben. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Fotó: Lang Róbert

A napokban meglátogattam az egyik multi műszaki áruházat. A keresett árucikk egy villanytűzhely volt, amely az üzlet hátsó traktusában található. Mivel az eladótérben nem találtam a keresett terméket, ezért még beljebb haladva, az ott lévő eladótól kívántam érdeklődni.

 Legnagyobb meglepetésemre az eladó kérdésemre flegmán, kioktató hangon közölte a következőket: "Uram, ön nagyon el van tévedve, hogy ide jött hozzám, nem látja, hogy hol áll? Nézze meg mi van a hátam mögött. " Ezek után az ott lévő tévékészülékekre mutatott. Majd így folytatta: "Ha bemegy egy élelmiszeráruházba, ott se a tejesnél kér húst." Ezután közöltem vele, hogy én, mint mezei vásárló nem tudhatom, hogy az eladót zavarom az érdeklődésemmel, valamint az sincs kiírva a pólójára, hogy ő tévészakértő. Ezután még tovább oktatott az áruház helyes használatára, majd nagy kegyesen megmutatta a kollégáját, akitől érdeklődhetek. 

A következő meglepetés az volt, hogy a pénztárnál, ezer forinttal többet számláztak, mint a készülék ára volt. Megkérdeztem, hogy az áruházban megtett pár tíz méter alatt miért változott az ár, mire közölték, hogy bár én szállítom haza az árut, rakodási díjat számolnak fel az üzleten belüli mozgatás miatt. Ez részben meglepett, de örömmel is eltöltött. Hála az égnek, hogy ennyire azért mégsem romlik a forint, hogy pár tíz méter út után ekkora legyen az infláció.

A következő meglepetés az volt, hogy az árukiadóban egy férfi, másodmagával egy molnárkocsin kihozta a készüléket. Az egyikük lerakta a tűzhelyet a kocsim mögé, majd rám szólt, hogy "Na, fogja már meg az egyik felét, mert magától nem megy fel a kocsira". Én ezek után elmondtam, hogy nekem leszámláztak ezer forintot a rakodásért, és azt gondoltam, azért vannak ketten, hogy az árut feltegyék a kocsira. Ezek után ketten felraktuk a készüléket, amelyet a másik kolléga elismerően nyugtázott, hogy 69 évesen milyen jó erőben vagyok. A multik részéről már tapasztaltam hasonló "vevőbarát" magatartást, de azt hittem, hogy egy magányos áruház gyakorlata csak az, hogy 28 levél és egy budapesti személyes út után adja vissza a selejtes termék árát, amiről azt sem tudták megmondani, hogy hol van. A tapasztalatom most már az, hogy a multivilág, mint vevőt, a markában tart. És azt tesz, amit akar, mert a vevő valamelyikhez úgy is betér. A pénz kell, a bevétel jól jön, a vevő csak kellék.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!