Postabontás

2024.02.12. 07:19

Kutyaürülékkel vannak tele a közterületek – panaszolják olvasóink

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: BAZA Production

Egyikük a következőt írta: –  A gazdiknál hiába van zacskó, a kutyaürülék összeszedésére, ennek ellenére nem mindig használják. Szemtanúja voltam, amint egy hölgy zacskóval a kezében lehajolt, de csak alibizett, mert a kutyagumit nem szedte össze. Gondolom, nem ő az egyetlen, aki csak imitálja, hogy eleget tesz a szabályoknak. És talán ennek is köszönhető, hogy a zöldterületeken lépten-nyomon kutyaürülékbe botlik az ember. A közterület-felügyelőknek lenne a feladata a szigorúbb ellenérzés és indokolt esetben a bírságolás.

Mást a kutyaugatás zavar inkább:

 – A kutyák száma egyre növekszik. Kertvárosban szinte már minden lakásban tartanak ebet. Nem csak az a baj, hogy a gazdák a kutyaürüléket nem szedik össze, hanem az is, hogy sokszor naphosszat egyedül hagyják az állatokat, akik aztán ugatnak, vonyítanak. Amit a gazdi persze nem hall, csak mi, idősek, akik napjaink legnagyobb részét itthon töltjük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!