Postabontás

2024.02.08. 19:37

Összefogás vethet véget a dübörgő hangerőnek

Wald Kata

Az Expo-sátor múlt szombati rendezvénye kapcsán jelent meg egy olvasói vélemény a február 5-i Dunántúli Napló Postabontásban – ehhez szeretnék kapcsolódni. Az Expo Centerben tartott rendezvények hangereje, valamint a lakosságot zavaró hatásai miatt már több esetben írtam levelet az illetékeseknek. Sajnos ezek nem vezettek eredményre, a rendezvények egy része még most is rendkívül hangos. Ennek szenvedő alanyai voltunk múlt szombaton éjjel is. A jogszabály lakott területen, a hálószobában 30 decibel hangerőt határoz meg. 

Nálunk ezzel szemben a mért hangerő 50, 60 decibel, amikor az Expo-sátorban koncertet vagy egyéb zenés rendezvényt tartanak. 

Nem tudom, hogy a város vezetése miért gondolja, hogy a jogszabályokat megkerülve, továbbra is folytathatja ezt az ámokfutást.

 Az illetékesekkel személyesen is találkoztam, ott, a megbeszélés alkalmával kompromisszumra jutottunk. Ezt utána, az első adandó alkalommal már meg is szegték. 

A Postabontásban olvasott panasz, a személyes tapasztalatom és a tarthatatlan helyzet miatt a környéken élőkkel folytatott beszélgetéseim alapján úgy gondolom, hogy a tubesi példa mintájára össze kellene fognia a lakosságnak, és szavazással szüntessük meg az Expo-sátor ilyen rendezvényeit. Azokat tegyék át egy olyan helyre, ahol szilárd falak fogják vissza a hangokat. A hangosítást végző, felelőtlen embereknek pedig egyszer szeretnék a szemükbe nézni, velük leülni egy érdemi megbeszélésre, mert ők olyanok, mint Columbo felesége. Mindenki tudja, hogy létezik, csak senki sem látja. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!