Olvasónk írja

2024.02.18. 08:46

Rollerrel száguldoznak mindenféle szabályozás nélkül

Wald Kata

Fotó: Bánkúti Sándor

Remélhetőleg mihamarabb sor kerül az elektromos rollerek használatának szabályozására - bizakodnak olvasóink. 

- A rollerezés szabályainak szigorítására remélhetőleg nem kell már sokat várni. Hamarosan itt a tavasz, boldog-boldogtalan két kerékre fog pattanni, emiatt elkezdődik a rémálomszerű időszak az autósok számára. Mert sisak, védőruházat nélkül száguldoznak - láttam már gödörben elakadni rollerest, aki egyetlen pillanat alatt hatalmasat esett. A bukósisak, a láthatósági mellény szerintem elengedhetetlenek. És 16 évesnél fiatalabbakat csak akkor engednék rollerezni, ha kismotorra van jogosítványuk

 - írta olvasónk. 

Más a következő problémát fogalmazta meg: - A sétálóutcákban lehet rollerezni is, ami - ahogy azt már a pécsiek közül többen is jelezték - rendkívül balesetveszélyes. Nem véletlen, hogy Párizsból is kitiltották ezeket a járműveket. Itthon szabályozni kellene a megengedett maximális sebességet és - ahogy más országokban ez már bevett gyakorlat - az elektromos rollereket rendszámmal is el kellene látni, illetve kötelező felelősségbiztosítást is köttetni kellene a tulajdonosokkal. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában