Rajzás

2024.03.05. 19:30

Már megint a motorosok borzolják az idegeket

Wald Kata

Képünk illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Igazán tavaszias volt az idő a hétvégén, a motorosszezon is megkezdődött. Sajnos ennek veszélyeit az utakon több alkalommal is tapasztalhattam a hétvégén. Az uránvárosi hipermarket felé tartottam, amikor a piros lámpánál állva a mellettem lévő sávban fülsüketítő motorzúgásra rezzentem össze. 

A motoros a startra készülődve bőgette a motort, majd amikor zöldre váltott a lámpa, mintha kilőtték volna, úgy húzott el mellettem. Aztán egy idő után lelassított. Hogy miért volt szükséges az erőfitogtatás, nem tudom, de az biztos, hogy nem volt veszélytelen. Aztán a bevásárlást követően Orfű felé vettem az irányt, ahol a szerpentinen a záróvonal ellenére előzgető motorosok borzolták az idegeimet. 

Mindez azért bosszant, mert ha valaki úgy közlekedik, hogy csak a saját testi épségét, vagy életét veszélyezteti, tegye. De amikor mindenki, aki az utakon közlekedik, veszélyben van a felelőtlen motorosok miatt, és ez minden tavasszal megismétlődik, akkor azt nem lehet szó nélkül hagyni. Kérem a rendőröket, hogy a tavaszra tekintettel tartsanak fokozott ellenőrzéseket!

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!