Postabontás

2024.04.02. 19:30

A buszmegállók felújítása nem sokat ér - hívja fel a figyelmet olvasónk

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Pécs sajnos egy gazdátlan város, aminek számtalan jelét látatjuk, nap mint nap. Most épp a buszmegállók felújítása kapcsán. Tucatnyi esőbeálló felújítása zajlik városszerte - az oldalfalakat "helyettesítő" piros-fehér színű csíkos szalagok már messziről mutatják, hogy melyek lesznek azok a létesítmények, amelyeket korszerűsítenek. Szeretném felhívni a városvezetés figyelmét, hogy a felújítás helyett, vagy mellett a buszmegállókban lévő esőbeállók áthelyezésére illetve létesítésére kellene inkább fókuszálni. Ami nem lehet számukra újdonság, hiszen többen a Postabontás rovatban is már szóvá tették korábban a pécsiek életét megkeserítő hiányosságokat. 

Aki a belvárosban jár, naponta tapasztalhatja, hogy a Rákóczi úton, az Árkádhoz közeli pénzintézet előtt a járdán milyen nagy szokott lenni a tumultus. Ami nem véletlen, hiszen itt áll  meg több helyi buszjárat. Esőbeálló viszont nincs, annak ellenére, hogy ez egy rendkívül forgalmas megálló. Esős, szeles időben a várakozó utasok a fal mellé húzódva próbálnak valahogy védett helyet találni. Mi az akadálya annak, hogy itt kulturált körülmények között várakozhassanak az utasok? A vásárcsarnok mögött ugyanez a probléma, és hiába a panaszok, nem történik változás. A Mecsek Áruházzal szemben lévő oldalon pedig csak át kellene helyezni az esőbeállót a megfelelő helyre. Mert az jelenleg nem a helyi járatokat fogadó buszmegállóban áll, hanem attól jóval távolabb. Ha jön a busz, onnan startolva még futva se lehetne a járatot elérni. 

Hiába lesz tehát a régiek helyett sok helyen új esőbeálló, ha másutt meg áznak-fáznak az utasok. Ha már modernizálnak, azt átfogóan kellene tenni. Mert ez így csak félmegoldás, nem több. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!