Postabontás

2024.04.23. 19:30

Olvasónk szerint rengeteg könyv keresi a helyét

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Bencsik Adam

Olvastam  a felháborodott véleményeket a Postabontásban annak kapcsán, hogy valaki egy szemetes konténerbe dobálta a számára feleslegessé vált könyveit.  Nos, lehet ezen háborogni, de sokkal célravezetőbb lenne, ha konkrét megoldási javaslatokkal is előállnának a méltatlankodók. Én például hosszú évek óta szeretnék megszabadulni nagyon sok könyvemtől. Nem az örök értéket képviselő, klasszikus irodalmi alkotások azok, amik feleslegessé váltak, hanem a szórakoztató irodalom körébe tartozó műveknek keresek helyet valahol. Rengeteg olyan könyvem van, amit megvettem, elolvastam, de többször már biztos, hogy nem veszek a kezembe. 

Én is azt gondoltam, hogy mások biztosan örülnének ezeknek a kiadványoknak,  de sajnos ahol eddig próbálkoztam, senkinek nem kellett. Van, aki szerint a kisebb falvak könyvtárai örülnének az effajta adománynak - szerintem, ha így lenne, bizonyára meghirdetnék, hogy a megunt könyveket szívesen fogadják. De sajnos ilyennel se találkoztam. És biztos, hogy nem év vagyok az egyetlen, akinek polcai vannak tele olyan könyvekkel, amelyek már csak porfogók, amiket csak kerülgetünk.    

Nem csak a feleslegessé vált könyveknek nehéz megfelelő helyet találni. A családom komoly bakelitlemez-gyűjteménnyel rendelkezik - ezeknek is nagyon körülményes megfelelő hasznosítási lehetőséget találni. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!