Idegelő lehet

2024.05.26. 14:40

Amikor a fűnyírás a neuralgikus pont - nem ritka eset

Wald Kata

Baranyát járva több helyen is tapasztaltam az elmúlt napokban, hogy nyírják az utak szélén a füvet munkagépekkel. Sajnos vannak olyan szakaszok is, ahol a fűnyírást végző, ezáltal rendkívül lassan haladó járművet lehetetlen megelőzni,  a záróvonal és a szemből érkező hatalmas forgalom miatt. Hosszú percekig várakoztam Kozármislenyből Pécs felé tartva emiatt, és majdnem el is késtem a programról, ahová mentem. A kérdés: ezeket a munkákat nem lehetne esetleg az esti órákban végezni? Vagy mondjuk éjszaka? Hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják? Vagy ez nem szempont? - teszi fel a kérdést olvasónk.

Más a fűnyírásnak a házi műveletét hozta fel újra.

Nem hiszem el, hogy füvet nyírni csak vasárnap kora reggel lehet. Az egyetlen napon, amikor a munkából élő ember végre megengedhetné magának, hogy tovább aludjon, pihenjen. Egy csendes kis faluban élünk, ennek ellenére még itt is gyakran szembesülök azzal, hogy vannak olyan emberek, akik az együttélésnek ezt az alapvető empatikus szabályát sem tudják betartani, és hajnalban elkezdik berregtetni a fűnyírót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!