Sokkoló

2024.05.19. 20:45

Elrémíti az embereket a belvárosi bűneset

Wald Kata

Forrás: police.hu

Óriási riadalmat keltett pénteken a megyeszékhely belvárosában kialakult csetepaté. Családi perpatvar, leszámolás, emberölési kísérlet, üldözés, ilyeneket lehetett olvasni a hírekben az esetről. Egy biztos, hogy a pécsi emberek biztonságérzetét nem javította ez az ügy. Akik látták az esetet, azokban akár komoly rémületet is kelthetett, de pusztán olvasva a filmbe illő jelenetekről, megállapítható, hogy rémítő dolog fordult elő Pécsen.

Nem tudom, hogy mi a hazai rendőri gyakorlat a közrend fenntartása érdekében. Személyes élményként az általam többször tapasztalt olasz példát tudnám felhozni. A déli országban többször feltűnt, hogy főként a turizmussal érintett területeken nagyon sok a rendőr. Nem állítanak meg, nem igazoltatnak, csak jól láthatóan jelen vannak. Gondolom azért, hogy pusztán a láthatóságukkal visszatartó erőt sugározzanak a bűnözők, a szabálytalankodók felé.

Nyilvánvaló dolog, hogy egyes elvetemült, pláne indulattal átfűtött bűnelkövetőt nagyon nehéz visszatartani, de az emberek biztonságérzetének megőrzése érdekében megfontolandó lenne az olasz módszer alkalmazása nálunk is.

 Lokálpatrióta

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!